L'espurneig del flash s'ha apagat

La setmana passada ens vam assabentar de la mort sobtada de Francisco Teodoro, més conegut entre els joves medievalistes valencians, i els ja no tan joves, com el “fotògraf de Valldigna”, perquè des que s’iniciaren els cursos d’estudis medievals al monestir de Santa Maria de Valldigna ell no se n’ha perdut cap ni un. asics gel lyte 5 uomo Ja des de la primera edició Paco hi era, indiscret amb la càmera, sempre alerta per capturar l’instant més graciós o el moment institucional. Fjallraven Kanken France El que molta gent no sap és que aquell no era el seu ofici, ni tampoc rebia cap mena de retribució per la tasca que feia, llevat de poder quedar-se al dinar com un més dels participants. I és que no eren poques les vegades que havia de fer no vegeu quines combinacions de torns al seu lloc de treball –com a radiòleg de l’hospital de Gandia– per poder assistir-hi. I no només, ja que per als que sovintegem el curs d’Història Medieval Paco Teodoro era “el fotògraf de Valldigna”, però per a les gents de la vall ell era “el fotògraf de la Valldigna”. Ezekiel Elliott Ohio State Jerseys No es perdia cap dels actes que es feien a la vall. Nike Store Donava igual que fóra un curs d’història medieval que una cursa popular, o la trobada de la Multaqa. Fjällräven Kånken Sverige Paco sempre estava allí, armat amb la seua càmera per immortalitzar el moment. Adidas Pas Chere Per als que tinguérem l’oportunitat de conèixer-lo fora de Valldigna vam tractar amb una persona de trellat, amb mesurat en la resposta i, sobretot, molt tranquil·litzador. Era de la classe de persones que es desviuen pels altres, una qualitat cada com més estranya entre la gent.

Fruit de la seua tasca fotogràfica i de l’estima pel monestir de Santa Maria de Valldigna fou el seu treball Valldigna: imatges del monestir, que va publicar amb Agustí Pascual el 2009. Nike Air Foamposite Donna A més, era col·laborador de pràcticament tots els mitjans de comunicació de la Valldigna, des de Las Províncias a Llibertat.cat. No cal dir que les fotografies que heu vist en tots i cadascun dels cartells de les diferents edicions del Curs d’Estudis Medievals de la Valldigna són d’ell. New Balance Pas Cher El proper curs de Valldigna, si finalment n’hi ha, no serà ben bé igual. Chaussure Adidas Trobarem a faltar els comentaris àcids i els acudits que ens regalava Paco mentre compartíem taula, o una cigarreta a la vora del camí, però sobretot trobarem a faltar el so de la seua càmera. Paco ens ha deixat com si d’una de les seues fotografies es tractara, les que més li agradaven, quan disparava sense avisar, d’imprevist, per copsar l’expressió més natural de la persona, sense artificis ni posats.