Bones vacances. Acabem el curs 2017-2018

Al poble de Manuel, a la Ribera Alta, presentant amb el medievalista Pau Viciano, en gener de 2018, els llibres de Fer Harca

.

No ens en volem acomiadar del curs sense el tradicional balanç que fem al blog, abans de reprendre’l durant la tardor. Enguany Harca ha complit ni més ni menys que una dècada sencera i ja queden molt lluny aquells temps en què estaven fem el doctorat i ens consideràvem “joves medievalistes valencians“. Per contra, fa ja un parell d’anys i mig que tots tres som doctors i estem en una forqueta d’edat entre els 35 i els 38, de manera que la cosa s’enfila cap al punt de no retorn en la carrera acadèmica: o estàs dins o estàs fora (a no ser que “just when I thought I was out… they pull me back in“). En eixe sentit, acabem el curs Vicent Baydal com a Professor Ajudant Doctor d’Història del Dret en el Departament de Dret Privat de la Universitat Jaume I de Castelló, Ferran Esquilache com a Professor Associat d’Història Medieval en el Departament d’Història, Geografia i Art de la mateixa universitat i Frederic Aparisi com a contractat postdoctoral Juan de la Cierva en el Departament d’Història de la Universitat de Lleida. Mantenim el fil, doncs, i continuem també amb les nostres investigacions, fonamentalment sobre la història parlamentària valenciana i les identitats col·lectives en el primer cas, sobre els espais irrigats andalusins i l’evolució històrica de l’Horta de València en el segon i sobre la història rural i de l’alimentació en el tercer.

 

Així mateix, també continuem apostat per la divulgació de la història medieval, bàsicament a través dels posts del blog (enguany n’hem publicat una vintena), de la nostra participació en el projecte La València Contada, sobre els diversos barris de la ciutat, i del nostre canal de Facebook, que està ja a punt d’arribar als 9.500 seguidors. Igualment, continuen a molt bon ritme les vendes dels llibres Fer Harca. Històries medievals valencianes (a punt d’arribar a la 5ª edició!) i Fer Harca (2). Més històries medievals valencianes (que prompte n’encetarà la 2ª), alhora que estem començant a treballar en un nou projecte col·lectiu que anem cuinant a foc lent. Per la nostra part és tot en el blog durant este curs; aprofitarem l’estiu per a descansar un poquet, treballar bona cosa i renovar les forces per a continuar en l’esforçada senda de la investigació historiogràfica i universitària. Vos desitgem unes molt bones vacances i aprofitem per a donar-vos les gràcies pel vostre interés i el vostre suport. Seguim!