Un any de Fer Harca (2): satisfets i amb ganes de més

Tal dia com hui de fa un any, el 18 d’abril de 2016, al restaurant Alma de Temple de València (ara anomenat Sucede) presentàvem per primera vegada el nostre llibre “Fer Harca (2). Més històries medievals valencianes”. Un lloc privilegiat, perquè mentre parlàvem teníem a les nostres esquenes, com escenari, un tros de la muralla andalusina de Madinat Balansiya, construïda al segle XI. Aquell dia fou un acte entranyable, perquè va participar amb nosaltres el prologuista, Rafael Narbona, i estava en primera fila el prologuista del llibre anterior, Enric Guinot, que són dos dels mestres que ens han donat sempre suport en la tasca que portem endavant com a Grup Harca. Vêtements Armani Pas Cher A més a més, en ser l’estrena hi van acudir molts amics i coneguts, si bé és cert que també va vindre molta gent a la que no coneixíem, gràcies a la difusió que en els dies anteriors havien fet diaris com ara CulturPlaza, o el Posdata, que és el suplement cultural del diari Levante-EMV.

Presentació oficial a València, amb el prologuista Rafel Narbona

Aquella presentació de fa un any, però, no va ser l’única. Al contrari, fou la que va donar el tret d’eixida a una cursa que hem portat avant en els darrers dotze mesos, viatjant de punta a punta del país allà on ens han convidat a fer-ho. Per Sant Jordi, el mateix dia que el diari Las Provincias recomanava la lectura de Fer Harca (2), nosaltres anàvem a la Fira del Llibre de Bocairent (Vall d’Albaida) i, micròfon en mà, parlàrem al bell mig de la plaça major davant d’un munt de gent. I pocs dies després, en el marc de les Jornades d’Història Local de la Pobla de Vallbona (Camp de Túria), presentàvem el llibre a la Casa Gran, una edificació magnífica del segle XVIII que ara és el Museu Etnològic. nike air max 2017 wit De fet, la televisió local ho va enregistrar i ens va fer una entrevista per al seu telenotícies (el següent vídeo).

 

 

Al final del mes d’abril va començar la 51 Fira del Llibre de València, en la que vam estar signant llibres en tres ocasions, tant a la caseta de Llibres de la Drassana con en la de la llibreria Intertècnica; una nova oportunitat per a estar en contacte amb els nostres lectors. Encara més, vam tindre el plaer també de respondre a les preguntes de Manolo Gil (següent vídeo), en la caseta oficial d’entrevistes de la fira, si bé una miqueta apretadets. A la pròxima, a veure si ens posen un sofà de tres, o encara que siga una cadira extra. 😉

 

 

La següent presentació, a Gandia (la Safor), va tornar a ser un gran dia per a nosaltres, amb molt de comboi i complicitat. Una setmana abans la premsa local ja es feia ressò de la notícia, en el Periòdic i el Diari Serpis. air max soldes El 5 de maig fèiem la presentació al bell mig del carrer, a la porta d’un restaurant amb solera com ho és Casa Sanchis-La Tulipa, i vam tindre el plaer de compartir taula i parlaments amb el nostre amic i mestre, el poeta Josep Piera. De fet, no podem estar-li més agraït, perquè encara al dia següent ens dedicava la seua columna setmanal al diari Levante-EMV.

Presentació a Gandia, amb Josep Piera

Al final de maig anàrem també a la ràdio, on Vicente Quintana ens entrevistava al seu programa “Puertas Abiertas” de CVRadio (vídeo), pocs dies després que el diari Levante publicarà un article sobre el nostre llibre. asics buty sklep online polska Ja en juny era Vicent Baydal en solitari qui era entrevistat al programa “Sons de l’edat mitjana” de Catalunya Ràdio, i el 12 de juny l’acadèmic de l’AVL Josep Palomero publicava una ressenya del “Fer Harca (2)” al diari Mediterráneo de Castelló.

 

 

Arribat l’estiu agafàvem de nou el cotxe per a tornar a les presentacions. L’1 de juliol a Sella (la Marina), un poble xicotet en el que, per contra, vam tindre un extraordinari èxit de públic i una magnífica acollida, on a més tastàrem el millor gelat de torró que hem menjat en anys. sac a dos fjallraven soldes :p Una setmana més tard era a Benifairó de la Valldigna (la Safor), on una vegada més tornàvem a parlar al bell mig del carrer, i ja a l’agost arribava el torn d’anar a Biar (Alt Vinalopó), on presentàrem el llibre al bell mig d’una plaça plena de gom a gom, en el marc de les seues festes majors. Nike Air zoom Pegasus 33 damskie La gent, com sempre, fantàstica.

Al setembre repreníem la marxa al Mercat de la Terra de Benialí, a la Vall de Gallinera (la Marina), on presentàrem el llibre dins d’una església. Una experiència ben curiosa. A l’octubre arribàvem a la Casa de la Cultura de Pedreguer (la Marina), convidats per Blai Server, regidor i alhora amic i company medievalista. Al final de mes tornàvem a València i presentàvem el llibre de nou al mig del carrer, ni més ni menys que en la plaça de l’Ajuntament del Cap i Casal en el marc de la “Plaça del Llibre”, una xicoteta fira dedicada als llibres en valencià. Al novembre arribarem a Xàtiva (la Costera), on presentàrem el llibre a la Casa de Cultura acompanyats per Josep Lluís Cebrian, i uns dies després érem a Monòver (Vinalopó mitjà) en el marc de la Fira de Santa Caterina, amb un entranyable èxit de públic igualment. Al dia següent, 12 de novembre, arribàvem a Alcoi, on no vam fer una presentació a l’ús però sí unes conferències sobre l’edat mitjana convidats per la Filà Almogàvers i pel gran Luis Sanus, capità cristià de les festes d’enguany, on ens vam sentir d’allò més a gust i ben acollits.

A Alcoi amb el capità Lluis Sanus i amb Amalia Garrigós després de les conferències

Una setmana després, el 17 de novembre, arribàvem de nou a Algemesí (La Ribera), convidats per la Llibreria Samaruc i la seua capitana Enri Polo, on ja havíem presentat amb molt d’èxit el primer llibre, Fer Harca, dos anys abans. Vam tinde el plaer de ser presentats per l’amic Carmel Ferragud, company medievalista, i, a més, ho vàrem fer en el marc de les Jornades Culturals de la Nova Muixeranga. Ja al final de l’any 2016 canviàrem l’estil de presentacions i acudírem com autors a dos clubs de lectura, un a Riba-roja (Camp de Túria) i un altre a Polinyà (la Ribera), un format que ja havíem experimentat amb el rimer llibre i que ens agrada molt, perquè no sols ens permet un major nivell de contacte amb el públic sinó que, a més, com la gent ja s’ha llegit el llibre podem comentar amb més detalls aspectes concrets i copsar el que més agrada els lectors. Finalment, acabàvem l’any participant en el programa Kalebarraka, de Ràdio Godella, que també s’escolta per la Xarxa de Ràdios Municipals Valencians.

Presentació a Algemesí, amb Carmel Ferragud, convidats per la Llibreria Samaruc

Al gener, en tornar de Nadal, Frederic Aparisi era entrevistat per Majo Puig a Radio Pego, arran de la presentació del llibre a l’Orxa (el Comtat), i pel Porrat de Potries, del qual havia estat un dels co-organitzadors. Al febrer vam estar presentant el llibre en el Centre Cultural la Sardinera de Castelló de la Ribera, convidats per Lydia Castan, amb un públic molt simpàtic, i una setmana després arribàvem a Almassora (la Plana), on també vam rebre la visita de bons amics i la televisió local va tindre la gentilesa d’enregistrar la presentació (següent vídeo). Encara més, arran d’aquesta última presentació vam tindre l’oportunitat de ser entrevistats diumenge, per boca de Vicent Baydal, en el programa “A vivir” de Radio Castelló, en la Cadena SER.

 

 

Al març ens pujàrem, amb les amigues d’Arrels Marinades, fins al castell de la localitat de Forna, al municipi de l’Atzuvia (la Marina), una joieta patrimonial del segle XV que malauradament no està tan restaurant com deuria, però que encara així és deliciós. I així, després d’una visita guiada ben interessant, van tindre l’honor de presentar el nostre llibre a la sala noble del castell i rememorar el passat medieval in situ. Uns dies després, tots tres tornàvem a la ràdio per ser entrevistats al programa “Una nit al Castell”, de Ràdio Cocentaina, amb l’escriptor Juan Francisco Ferrándiz (següent vídeo). De fet, mai havíem estat en un programa presentat amb tanta passió. I amb això arribem a l’actualitat.

 

Ha passat un any, un llarg any, que per contra se’ns ha passat volant. Hem gaudit viatjant, veient vells amics i coneixent gent nova que ha tingut el plaer d’acompanyar-nos en cada presentació. Hem visitat llocs on mai no havíem estat, i altres on hem tornat una i altra vegada; hem gaudit dels paisatge i hem tastat la gastronomia local en alguns dels llocs on hem anat, i això ens ha donat unes quants idees de futur. I encara volem seguir fent-ho, perquè tenim presentacions esperant al rebost, com ara al castell de Cocentaina (el Comtat), on estarem el proper 19 de maig; i al poble de Manuel (la Ribera), on encara no tenim una data tancada. sac lancel pas cher En definitiva, hem estat i volem estar allà on algú vol convidar-nos, perquè nosaltres sempre estem disposats a acudir per a parlar de la història medieval valenciana. Si n’esteu interessats no dubte a posar-vos en contacte per correu, per facebook o com millor vos parega.

Presentació a la sala noble en el castell de Forna

També hem gaudit de l’interès que ha mostrat la premsa i les ràdios valencianes, en nosaltres i els nostres llibres. Ha estat un plaer posar-nos davant dels micròfons diverses vegades, i potser algun dia donem el salt a la TV. I ara, finament, per a tancar el balanç només ens resta dir-vos que si voleu veure’ns i que vos signem un llibre, en pocs dies estarem de nou a la 52 Fira del Llibre de València, que enguany serà entre el 20 d’abril i l’1 de maig. Concretament ens podreu trobar a la Caseta de la Llibreria Railowsky i Llibres de la Drassana (38-39), el dilluns 24 d’abril (Sant Vicent) al matí, d’11 a 13h; el divendres 28 d’abril de vesprada, de 19 a 21h; i el dilluns Primer de maig també al matí, d’11 a 13 h. nike air max I a banda, Vicent Baydal també estarà més dies signant els seus propis llibres. Si veniu, allí ens veurem i xarrarem.