“Una nit al castell” amb l’orde de Montesa

L’advocat, escriptor, periodista radiofònic i bon amic del Grup Harca Juan Francisco Ferrándiz va entrevistar fa unes setmanes a Vicent Baydal en el seu programa de Ràdio Cocentaina Una nit al castell per tal de parlar de la importància història de l’orde de Santa Maria de Montesa, en ocasió del seu seté centenari: Què era i per què es va fundar? On tenien els seus senyorius al llarg del Regne de València? En quines campanyes militars van intervindre? Quins eren els símbols heràldics dels montesians? Com va ser el final de la seua autonomia en època del mestre Pere Lluís Galceran de Borja? Per què és interessant recuperar la seua història? Quin patrimoni de l’orde es manté en peu i val la pena visitar en l’actualitat? A continuació teniu la gravació en un vídeo de Youtube i aprofitem també per a recordar que el mateix Juan Francisco Ferrándiz acaba de publicar una nova novel·la històrica, en este cas ambientada en la Barcelona del segle IX: La terra maleïda.