Encara cal que seguim preguntant-nos quina arqueologia per a al-Andalus. Entrevista a Jorge Eiroa

Any i mig després del II International Medieval Meeting Lleida, que va tindre lloc al juny de 2012, encara tenim al rebost diverses entrevistes enregistrades en aquella cita, que no han estat publicades. Nike Air Max 2016 Dame Marcus Mariota Oregon Jerseys asics gel nimbus 17 uomo Solde Adidas new balance shop firenze Vam fer-hi un gran desplegament. Nike Air Max Dames Goedkoop Compra Mochilas Kanken Baratas adidas nmd męskie Adidas ZX Flux Heren Air Jordan 3 Uomo Hui us oferim l’entrevista que férem a Jorge Eiroa, un arqueòleg d’origen gallec amb una excel·lent projecció, que també es professor d’Història Medieval a la Universitat de Múrcia. nike air presto hombre lancel pas cher Un territori, el que cobreix aquesta universitat, al que ha dedicat la seua recerca en els darrers anys, com no podia ser d’una altra manera.

Dos són els projectes més coneguts i importants que aquest investigador porta o portava fins fa poc entre mans. New Balance 993 hombre Ray Ban Goedkoop asics pas cher La chaussure de running Asics Un és el del castell de Tirieza i el paisatge agrari que l’envolta, un assentament andalusí en la frontera entre el regne nassarita de Granada i el regne castellà de Múrcia. Authentic Air Jordan Shoes T.J. Yeldon College Jerseys nike air max 90 soldes nike air max 2017 femme noir nike lebron 13 pas cher A ell dediquem les dues primeres preguntes de l’entrevista. asics donna nike air max bambini adidas sandały dziecięce Amb tot, si voleu ampliar la informació sobre el tema d’una forma ràpida us recomane veure aquest altre vídeo de 12 minuts.

L'altre projecte de recerca és el que Eiroa encapçala actualment, sobre els sistemes d’emmagatzematge de productes agrícoles en Alandalús. Chaussures Under Armour Pas Cher Fjallraven Kanken Classic New Balance 993 mujer nike air max pas cher En la pràctica ha esdevingut una oportunitat per a investigar sobre els graners col·lectius fortificats andalusins, semblants als que s’han conservat al Magrib i dels que fins ara ben poc se sabia [recordeu el post sobre les coves finestra valencianes i els graniers de falaise magrebins que vam publicar a Harca fa uns anys]. nike air max pas cher pour homme Houston Rockets Comprar Nike Air Max A aquest tema dediquem la quarta pregunta.

La resta de l’entrevista es centra en l’arqueologia medieval, en general, i en l’arqueologia sobre Alandalús, en particular, a més de qüestions de metodologia. nike air max 2017 dames Groen nike air max Flyknitdamskie Goedkoop Nike Air Max 2017 Joe Panik Jersey nike air max 2017 pas cher Entre les respostes de Jorge Eiroa m’agradaria destacar varies coses. lunette de soleil ray ban Madison Bumgarner Jersey D’una banda, la defensa del retorn a les grans preguntes i al debat històric, més enllà de les qüestions tècniques i metodològiques en les que de vegades es queden molts arqueòlegs. Nike Scarpe Donna Nike Air Max 1 Heren wit Nike Air Max 2017 Goedkoop Air Jordan 6 Retro D’altra banda, la proposta (per a alguns possiblement conflictiva) de deixar de banda inicialment la documentació escrita, per a fer arqueologia medieval per si mateixa, com a objecte d’estudi. Així, es mostra partidari de no acudir a les fonts escrites fins que no s’hagen extret unes conclusions a partir del registre arqueològic, per a poder confrontar després unes i altres.