Erik Thoen, una entrevista

En el marc de la nostra participació en el col·loqui de joves investigadors que organitzaren els col·legues flamencs fa poc més de dos anys, vam tindre l’oportunitat d'entrevistar alguns investigadors de l'àmbit historiogràfic de llengua neerlandesa. New Balance 420 hombre adidas eqt hombre New Balance męskie Ja us vam oferir l'entrevista al professor Bas van Bavel, de la Universitat d'Utrecht. nike air max 2016 wit Nike air max 1 pas cher Ara és Erik Thoen, de la Universitat de Gant, qui es posa davant la càmera d'Harca per sotmetre's a les nostres preguntes. air max 2017 goedkoop Nike Air Max BW Femme Amb un estil distés, el professor Thoen analitza les claus de l'èxit de la historiografia flamenco-neerlandesa en les darreres dècades, un èxit del qual n'és (cal reconèixer-ho) el principal responsable, juntament amb Bas van Bavel i Tim Soens.

Thoen insisteix en la necessitat de formar els joves investigadors en el marc de la llarga durada. Nike Air Max 2017 Dames wit Amb tot, cal tindre en compte la disponibilitat de fonts de cada tradició historiogràfica. Mochilas Kanken Baratas adidas nmd mujer Vull dir amb això que no es pot fer la mateixa recerca amb cent registres de la cort local del justícia que amb cinc. baskets Asics Pre Galaxy goedkoop nike air max 2016 Les fonts manen, i condicionen el perfil de cada àmbit historiogràfic. nike air max 1 donna Nike Air Max 2017 Heren grijs El que no ve condicionat per les fonts és el nombre d'idiomes que dominen els investigadors. Maglie Golden State Warriors chaussures nike adidas yeezy boost 750 hombre Johnny Cueto Jersey Com podreu escoltar a l'entrevista, per a Thoen aquest és un dels puntals sobre els que descansa la gran volada que en els darrers anys han tingut els historiadors de llengua neerlandesa, almenys en l'àmbit de la historiografia rural. adidas cloudfoam hombre Air Max Goedkoop Denver Nuggets nike air max 2017 femme noir El particular esdevenir de Flandes i els Països Baixos –bé, supose que tot esdevenir és particular– els ha donat l'oportunitat de tindre un nivell acceptable en el domini de les dues llengües principals de la comunitat científica, l’anglès i el francès, i encara la llengua pròpia, el neerlandés, que els permet d'entendre's, òbviament, entre flamencs i holandesos, i encara també els facilita l'enteniment amb els parlars germànics. air max homme pas cher adidas superstar Scarpe Nike Italia Tot plegat els han permès entrar en contacte amb diferents tendències historiogràfiques i sobrepassar els límits estrictament estatals des d'universitats més aviat modestes –Gant, Anvers i Utrecht. cheap adidas uk Tom Brady Michigan Jerseys No debades, els historiadors flamencs i holandesos són el nucli fundacional del grup d'història comparada CORN, puix han funcionat com a centre de reunió i de distribució d'idees i projectes de la historiografia rural al nord d'Europa.

La consolidació de l’anglès com a llengua científica ha permès a la historiografia anglesa repuntar, al temps que ha significat el marciment de la francesa. Chaussure Asics Pas Cher Kanken No.2 adidas superstar No és aquest el lloc ni l'hora de debatre's a propòsit de com tot plegat ha influït en els historiadors flamencs i holandesos. Potser fóra millor demanar-se què pot aprendre la historiografia valenciana dels nostres col·legues flamencs. asics kayano 21 donna adidas nmd r1 uomo Les similituds entre ambdós territoris em semblen més que evidents: la presència d'una llengua minoritària (en un context internacional) que es vol dignificar, la coexistència de diversos centres universitaris de producció historiogràfica, un pes quantitatiu més aviat marginal en els circuits i trobades internacionals, i un cert paral·lelisme històric -almenys durant la baixa edat mitjana- en són algunes. Maglie New Orleans Pelicans adidas superstar 2 mujer Pense que el futur de la historiografia valenciana passa necessàriament per la seua internacionalització: no només per organitzar i assistir a trobades internacionals, sinó també per una presència més regular en les revistes internacionals. goedkoop nike air max 2017 nike air jordan 12 mujer Cal, també, i fins i tot és més important, sumar esforços. fjällräven kånken Barn Comprar Nike Air Max Baratas New Balance 1300 mujer Em referisc a una major coordinació del medievalisme valencià, més enllà de les línies de recerca, la qual cosa requereix de la voluntat de tots.